Blauwe halsketting

Blauwe halsketting, zelfgemaakt - Creatief en Simpel - Ga naar onze site voor de uitleg en meer leuke (sieraden) ideeen om zelf te maken.

Een van mijn favoriete kettingen is een blauwe halsketting die ik zelf maakte. Vooral de mooie glazen blauwe stenen maken deze ketting bijzonder. En de kralen blijven heel erg goed hun kleur houden (de ketting is al een aantal jaar oud).

Om deze ketting te maken is een beetje handigheid met de sieradentangetjes wel nodig. Deze ketting wordt niet geregen, maar aan elkaar gemaakt met ringetjes en kettelstiften (staafjes). Er moet dus wel veel gebogen worden, of zelf oogjes worden gemaakt. Wij draaien ons hand er niet meer voor om, maar dat heeft veel oefening en geduld gekost. Het dubbele rijtje aan de voorkant is wel op een klein stukje metaaldraad geregen, dat was net te kort voor de kettelstiften. En aan het uiteinde maakte ik een kettinkje vast, zodat de ketting ook een keer uitgeruild kan worden met mijn moeder, en mocht het nodig zijn kan de ketting iets strakker of losser worden gedragen (bijvoorbeeld met warm weer).

Blauwe halsketting, zelfgemaakt - Creatief en Simpel - Ga naar onze site voor de uitleg en meer leuke (sieraden) ideeen om zelf te maken.

Wat vinden jullie van de ketting?

 

Wanneer jullie op de hoogte willen blijven van onze wekelijkse nieuwe posts, meld je aan voor onze nieuwsbrief:

 

 

 

Of volg ons op Pinterest of Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.