Das breien

Das breien, super mooi resultaat met de patentsteek - Creatief en SImpel - Ga naar onze site voor de uitleg

Ik vind het soms moeilijk om leuke stoere kleding voor jongens in de winkel te vinden. Inmiddels weet ik bij welke winkels ik terecht kan (mijn zoontje is ook nog eens tenger, dus niet alles past en staat hem). Voor bij zijn winterjas kon ik vorig jaar geen leuke sjaal vinden. Eindelijk kon ik zelf een das breien.

Ik vind breien erg leuk, maar je moet het wel met een doel doen. En erg handig ben ik nog niet, maar de basisbeginselen (recht, averecht, steken opzetten) kom ik inmiddels wel uit. We maken van de basisbeginselen binnenkort ook nog een werkbeschrijving.

Voor degene die dat wel onder de knie hebben, hierbij het filmpje dat mij hielp met het breien van de das voor Léon. Ik heb een das gebreid met 16 steken, en een met 20, ik gebruikte pen 5. De wol komt bij de Zeeman vandaan. Aan een bol wol heb je precies genoeg voor een das. Dus voor 2 euro heb je een hele mooie das.

Ik was er ongeveer 6 uur mee bezig. Ik vind het  heerlijk om in het weekend op de bank te zitten, tijdens het televisiekijken, of in de buurt van Léon en dan ook nog wat nuttigs te doen. Missie geslaagd wat mij betreft.

Gaan jullie ook een das breien?

 

Wanneer jullie op de hoogte willen blijven van onze wekelijkse nieuwe posts, meld je aan voor onze nieuwsbrief:

 

 

 

Of volg ons op Pinterest of Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.