Flanellen doek (rechthoek)

Flanellen doek (rechthoek) - Creatief en Simpel - Ga naar onze site voor de uitleg en nog meer leuke ideeen om zelf te maken

Eerder schreven we al een bericht waarin we de werkbeschrijving plaatsen voor het maken van een vierkante flanellen doek. Deze doek is multifunctioneel, vooral voor pasgeboren baby’s. Maar wat als ze iets groter worden? Ik vond het zelf erg handig om in het ledikant een doek over de matrashoes te hebben liggen, die je gemakkelijk kon vervangen na het spugen of wanneer je kindje verkouden is. En zo maakte mijn moeder heel lief voor mij een flanellen doek maar dan in een smalle rechthoek.

Wij kochten voor onze zoon een babykamer, die op de groei was. Hij heeft geen standaard maat ledikant van 60 x 120 cm, maar 70 x 140 cm. Het ledikant kan worden omgebouwd naar juniorbed. Het valt dan alleen niet mee om bijpassend bedlinnen te vinden. We maakten daarom ook al zelf lakentjes en een mooie deken.

Zorg dat je voor de flanellen doek in ieder geval aan beide kanten 20 cm langer is dan het matras, zodat je deze eronder kunt steken. In mijn geval is de doek een rechthoek van 110 x 40 cm. Mijn moeder naaide er weer een mooi bandje langs, waardoor het nog iets persoonlijker werd.

Flanellen doek (rechthoek) - Creatief en Simpel - Ga naar onze site voor de uitleg en nog meer leuke ideeen om zelf te maken

Voor de werkbeschrijving kijk dan bij de werkbeschrijving van de vierkante flanellen doek. Klik daarvoor hier.

 

Wanneer jullie op de hoogte willen blijven van onze wekelijkse nieuwe posts, meld je aan voor onze nieuwsbrief:

 

 

 

Of volg ons op Pinterest of Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.