Insectenhotel

Zelfgemaakt insectenhotel - Creatief en Simpel - Ga naar onze site voor de werkbeschrijving en nog meer leuke ideeen voor in de tuin of in huis.

Elke maand maak ik met een aantal dames wat leuks. Samen bedenken we wat we gaan maken en nemen dan zelf materiaal mee, of het wordt door een van ons ingekocht. Het project van de afgelopen keer was een insectenhotel. Eerder maakten we bijvoorbeeld al een minivijver.

Heel handig, we hebben eerst de schuurzolder en bijkeuken opgeruimd om te zien wat er nog aan oude spullen lag, die we hiervoor konden gebruiken. Wie wat bewaard die heeft wat, en veel spulletjes kregen nu een mooie tweede bestemming. Ook zijn er veel materialen in de tuin te vinden, zoals wat afgemaaid en gedroogd gras (= hooi), mos, stenen. En mijn kleinkinderen hadden ook het een en ander verzameld aan denneappels en schelpen, maar ook kastanjes of eikels zouden kunnen worden gebruikt. We merkten dat wanneer je aan het zoeken gaat, er veel meer materiaal is dat gebruikt kan worden.

Klik hier voor de werkbeschrijving om het insectenhotel te maken.

Wat vinden jullie van het eindresultaat?

 

Wanneer jullie op de hoogte willen blijven van onze wekelijkse nieuwe posts, meld je aan voor onze nieuwsbrief:

 

 

 

Of volg ons op Pinterest of Instagram

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.