Ornament van rietjes

Ornament van rietjes - Creatief en Simpel - Ga naar onze site voor de uitleg, link naar het filmpje en meer leuke ideeen om zelf te knutselen.

Leuk om zelf een keer te proberen: een ornament van rietjes. Ik vond het er heel ingewikkeld uitzien, maar als het trucje eenmaal bekend is, zijn er zo een aantal gemaakt.

Ik wilde graag een paar versieringen maken voor de verjaardag van mijn zoontje, die anders zijn dan ballonnen. Ik maakte daarom al deze papieren ornamenten. Vorig jaar gebruikte ik al spiralen, die wil ik dit jaar ook weer ophangen, maar dan vooral in de kleur wit en groen. Op mijn speurtocht naar nog meer ornamenten stuitte ik telkens op ornamenten die gemaakt zijn van rietjes.

Veel heb je er niet voor nodig, met 12 rietjes maak je de ornamenten al. Ik knipte ze af op het stukje waar ze kunnen buigen. Hierdoor kon ik zowel een grote als een kleine variant maken. De plastic rietjes die ik gebruikte komen  bij de Action vandaan. De ornamenten zijn daardoor weerbestendig. Tegenwoordig vind je in de winkel ook veel mooie papieren rietjes. Deze kunnen uiteraard ook worden gebruikt.
En ik maakte ze als versiering voor een verjaardag. Ze kunnen uiteraard ook worden gebruikt als versiering voor de kerst en de kerstboom. Dit ligt vooral aan de kleur die gebruikt wordt. Mooie goud met witte rietjes doen het heel goed als kerstversiering.

Ornament van rietjes - Creatief en Simpel - Ga naar onze site voor de uitleg, link naar het filmpje en meer leuke ideeen om zelf te knutselen.

Ik vond het erg lastig om de werkbeschrijving voor het ornament van rietjes te maken. Een filmpje legt het beter uit. Dus bij deze de link van het filmpje dat ik gebruikte om de ornamenten te maken.

Wat vinden jullie ervan?

 

Wanneer jullie op de hoogte willen blijven van onze wekelijkse nieuwe posts, meld je aan voor onze nieuwsbrief:

 

 

 

Of volg ons op Pinterest of Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.