Palmpasen

E-book Palmpasen

Vandaag is het Palmpasen. Best raar in deze tijd, waarin we elkaar niet kunnen zien of naar school kunnen. Toch vind ik het belangrijk om mijn kinderen iets te vertellen over het verhaal achter Palmpasen. Het wordt u immers niet op school verteld. En ik vond het vroeger altijd een leuke traditie om een palmpaasstok te maken. Dat deden we vanmorgen ook, via beeldbellen met Whatsapp, samen met oma.

We hadden allebei de benodigdheden voor het maken van een Palmpaasstok klaargelegd. Nu konden we samen de palmpaasstok maken, waarbij mijn moeder en ik de uitleg aan de jongens konden geven over het bijbelverhaal. Over het broodhaantje en het takje groen, over de rozijntjes en chipjes die we eraan hingen en waarom het er 30 en 12 waren.

Ik heb heel gauw alle informatie die ik vond gebundeld. Ik vond verschillende versies van het bijbelverhaal. Een korte versie uit de Kijkbijbel voor peuters en ook twee wat langer verhalen voor wat oudere kinderen. Verder maakte ik een uitleg over de symbolen van een palmpaasstok en hoe je er een kunt maken. Ook zijn er verschillende liedjes om met elkaar te zingen over Palmpasen. En mocht je geen broodhaantje hebben, dan heb ik ook het recept voor het zelf maken van broodjes toegevoegd.

Hopelijk ben ik nog op tijd, dat jullie er ook iets aan hebben. Het is in ieder geval een leuke activiteit om thuis te doen. En op maandag kan dit ook vast wel.

Wordcloud Palmpasen

Klik hier om het e-book te downloaden.

Eerder schreven we al een artikel over het maken van een palmpaasstok. Dat artikel vind je hier.

Ook hebben we een bord op Pinterest met kleurplaten voor Pasen en over het Paasverhaal. Die vind je hier.

Wanneer jullie op de hoogte willen blijven van onze wekelijkse nieuwe posts, meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Of volg ons op Pinterest of Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.