Picknickkleed

Picknickkleed, speelkleed, strandlaken en nog veel meer doeleinden - Creatief en Simpel - Ga naar onze site voor de werkbeschrijving en meer leuke ideeën.

Vorig jaar gingen we voor het eerst met mijn zoontje op vakantie naar het strand. Dat was een hele onderneming. Waar ik vooral achter kwam, was dat hij het erg leuk vond om over onze handdoeken heen te lopen, waardoor deze helemaal onder het zand kwamen te zitten. Na wat beraad met mijn moeder bedachten we dat we gemakkelijk zelf een picknickkleed konden maken.

Zo gezegd, zo gedaan. We wilden het kleed direct ook waterdicht maken. Hiervoor gebruikten we een vinyl tafelkleed van de Action. Op de stoffenmarkt in Utrecht hadden we eerder al een stofje met een heleboel straten gevonden. Die gebruikten we voor de mooie kant. Nu kan het kleed multifunctioneel gebruikt worden: als picknickkleed in het gras, als strandlaken, want door de katoenen stof blijft het zand niet zo plakken en als speelkleed om met auto’s over heen te rijden als er binnen (maar uiteraard ook buiten) wordt gespeeld. Overigens gebruikt mijn zoontje het kleed inmiddels ook voor het spelletje “slapen” (ogen dicht en net doen of je slaapt) en “verstoppen” (want wie kan jou nu zien onder dit kleed).

Overigens hielden wij de onderkant open, net als met een kussensloop, zodat we een kleed of deken in de hoes kunnen stoppen, mocht je op een hardere ondergrond toch lekker willen zitten of liggen.

Voor de werkbeschrijving van het picknickkleed klik hier.

Hopelijk hebben jullie net zo veel plezier van dit kleed als wij!

 

Wanneer jullie op de hoogte willen blijven van onze wekelijkse nieuwe posts, meld je aan voor onze nieuwsbrief:

 

 

 

Of volg ons op Pinterest of Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.