Pompommaker

Pompommaker van de Hema uitgeprobeerd - Creatief en Simpel - Ga naar onze site voor de uitleg en voor meer leuke ideeen om te maken

Niet alleen mijn moeder en ik zijn creatief. Ook de mensen om ons heen knutselen er graag op los. Zeker als je op gaat letten (nu we alles vastleggen in een blog) valt het nog meer op. Mijn schoonmoeder raadde mij een pompommaker aan, die ze had gekocht. Ik moest uiteraard eerst een idee hebben waar ik deze voor wilde gebruiken. En ik heb hem daarna geleend van haar.

Toen ik de pompommaker meekreeg, zag ik pas dat deze van de Hema was. Zelf heb ik hem nooit in de schappen daar zien liggen. Ik maakte vroeger met mijn moeder pompoms van twee kartonnen rondjes, met een gat erin. Dit zijn echter heel ingenieuze apparaten. En het blijkt redelijk eenvoudig in het gebruik te zijn.  Voor het mooiste effect moet je wel twee pompoms, dus eigenlijk twee helften, aan elkaar knopen.

Pompommaker van de Hema uitgeprobeerd - Creatief en Simpel - Ga naar onze site voor de uitleg en voor meer leuke ideeen om te maken

Je moet wel goed nadenken met welk doel je de pompoms maakt, want de draaitjes kunnen er relatief eenvoudig uit de pompom getrokken worden. Dus wanneer je de pompoms aan kinderkleding of iets dergelijks wilt bevestigen, adviseren wij om het op de ouderwetse manier te doen. In mijn geval wil ik de pompoms vastmaken op een krans, zodat het Rupsje Nooitgenoeg lijkt voor de verjaardag van mijn zoontje. Hiervoor gebruikte ik de middelste versie. Ik had nog wat wol over, daar maakte ik met de grootste versie nog een paar pompoms die ik straks tussen de ballonnen, papieren ballen, waaieres en andere versiering kan hangen.

De foto’s van de krans volgen uiteraard, zodra ik deze heb gemaakt!

 

Wanneer jullie op de hoogte willen blijven van onze wekelijkse nieuwe posts, meld je aan voor onze nieuwsbrief:

 

 

 

Of volg ons op Pinterest of Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.