Rode ketting

Rode ketting - Creatief en Simpel - Ga naar onze site voor de uitleg en nog meer sieraden en leuke ideeen om zelf te maken.

Deze rode ketting is een van de eerste kettingen die we zelf maakten. Dat kan wel 10 jaar geleden zijn geweest. Dus voor ons een beetje nostalgie om het vast te leggen. We durven daarom deze ketting ook niet uit elkaar te halen, omdat dit toch het begin was van het zelf maken van onze eigen kettingen en andere sieraden.

Deze ketting maakte mijn moeder tijdens een workshop, waar haar de fijne kneepjes van het sieraden maken werden uitgelegd. Vervolgens heeft ze het mij en mijn zusje ook geleerd en kunnen we alle drie aan de slag met het maken van sieraden. Al staat dit op dit moment op een laag pitje. We hebben zoveel kettingen die we om kunnen doen, en een peuter die aan je ketting hangt is ook niet alles… Maar wanneer er weer een feestje is, of we vinden een nieuwe outfit waar toch echt geen sieraden bij te vinden zijn uit onze eigen voorraad, dan gaan we uiteraard weer aan de slag.

De ketting is eigenlijk helemaal “geketteld”. De kraaltjes zijn op kleine staafjes met een oogje geregen (eyepins).  De zijn aan elkaar bevestigd, met in het midden een stukje ketting. Aan deze ketting zijn ook weer staafjes vastgemaakt. Deze staafjes hebben aan de onderkant geen oogje (headpin), zodat ze mooi zijn afgewerkt.

Wat vinden jullie van deze rode ketting?

 

Wanneer jullie op de hoogte willen blijven van onze wekelijkse nieuwe posts, meld je aan voor onze nieuwsbrief:

 

 

 

Of volg ons op Pinterest of Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.