Schelpenkrans

Schelpenkrans - Creatief en Simpel - Ga naar onze site voor de werkbeschrijving en voor nog meer leuke ideeen om zelf te maken.

Eerder maakte ik al een aantal schilderijen met schelpen. Ik was zo lekker aan het plakken, dat ik ook direct een schelpenkrans maakte vast voor in ons nieuwe huis. Ik weet nog niet of ik hem op de deur ga hangen, of dat hij eerst op een kast of tafel komt te staan of liggen.

Ik had dit idee al langer in mijn hoofd zitten en kon het nu eindelijk uitvoeren. Op internet had ik hiervan voorbeelden gezien. Wat me vooral opviel is dat dezelfde kleurtoon aan schelpen werd gebruikt.  Op vakantie ben ik daarom op zoek gegaan naar witte schelpjes. Dat viel nog niet mee, maar na 3 weken had ik bijna een waterfles vol. Dat bleek ook wel nodig, want tot op de laatste schelp heb ik moeten gebruiken. Dus reken op meer dan je denkt!

Ik deed over de strokrans die ik gebruikte eerst een laagje raffia. Hierdoor blijven de schelpen beter zitten. Het maken van de schelpenkrans was best wel een priegelwerkje, vooral met de kleine schelpjes die ik tussen de grote schelpen deed om de gele raffia te verbergen. Ik had aan het einde behoorlijk pijnlijke vingertoppen van alle hete lijm. Maar het was me meer dan waard, ik vind het resultaat erg mooi geworden.

Voor de werkbeschrijving klik hier.

Schelpenkrans - Creatief en Simpel - Ga naar onze site voor de werkbeschrijving en voor nog meer leuke ideeen om zelf te maken.

Nu door voor het volgende project: Schelpenkettingen in een frame, die ik als kunstwerk in de nieuwe tuin wil zetten. Dat is alleen wat rijgwerk, dus het zal nog even duren voordat ik dat af heb. Telkens een stukje en dan komen we er wel (voor eind november, wanneer we over willen verhuizen).

Hebben jullie nog meer ideeen wat je met schelpen zou kunnen maken?

 

Wanneer jullie op de hoogte willen blijven van onze wekelijkse nieuwe posts, meld je aan voor onze nieuwsbrief:

 

 

 

Of volg ons op Pinterest of Instagram

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.