Vormenspel

Vormenspel (vormen sorteren) - Creatief en Simpel - Ga naar onze site voor de uitleg en voor nog meer leuke ideeen om zelf te knutselen.

Nu het buiten kouder wordt, probeer ik leuke dingen te bedenken voor mijn zoontje om binnen te doen. Toen ik zijn speelgoed aan het opruimen en sorteren was, kwam ik op het idee om een vormenspel te maken.

Ik vond allerlei verschillende vormen, zoals blokjes, een kapot wieltje,  zelf gevouwen hartjes, balletjes, paaseieren enz. Daarnaast knipte ik een aantal vormen ook uit, uit papier, zodat ik een doos vol voor hem kon maken. Op A4 papier printte ik grote vormen, die hij als basis kan gebruiken om alle spulletjes te sorteren. Ik werd er zelf behoorlijk creatief van omdat ik de doos met te sorteren speeltjes voor hem vol wilde krijgen. Dus ik begon om me heen zelf heel veel vormen te zien. Erg grappig om te merken, en voor mij ook een leuke bezigheid… Er zitten een aantal instinkers in de doos, zoals een ei, want dat is geen cirkel. Ik vond het een leerzaam spelletje en we zijn er even mee zoet geweest!

Voor de A4 vellen die ik voor het vormenspel gebruikte klik hier.

Veel speelplezier!

 

Wanneer jullie op de hoogte willen blijven van onze wekelijkse nieuwe posts, meld je aan voor onze nieuwsbrief:

 

 

 

Of volg ons op Pinterest of Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.